IST-të shpesh nuk kanë asnjë simptomë të qartë. Ju jo gjithmonë mund të shihni nëse keni një IST. Shkoni te një mjek nëse mendoni se mund të keni një IST. Ai/ajo mund të bëjë një test.

Simptomat

Nëse keni një nga simptomat e më poshtme ju mund të keni një IST:

Infeksionet vaginale

Gratë gjithashtu mund të kenë disa nga këto simptoma (rrjedhje, kruajtje të vaginës, ndjenjë djegie kur urinojnë) nga dy infeksione kërpudhore të tjera: kandida ose vaginoza bakteriale.

Ato nuk janë transmetuar seksualisht (asnjë IST). Ato janë quajtur infeksione vaginale.

Pyetni një profesionist shëndeti për këshilla.

Trajtimi IST

Simptomat e një IST-je mund të zhduken ndërkohë që ju e keni ende IST-në. Ju ende nevojitet të trajtoheni. IST të pa mjekuara mund ta dëmtojnë seriozisht shëndetin tuaj. Shumica e IST-ve mund të kurohen ose simptomat e tyre mund të trajtohen.

Pyetni një profesionist shëndeti për këshilla.

Përkthejeni këtë tekst në
Mbyll

Fjalori dhe përkthimet

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma