Dikush mund të marrë një IST nëpërmjet seksit dhe nëpërmjet mënyrave të tjera të transmetimit.

Transmetimi nëpërmjet seksit

Mënyra të transmetimit të IST: seks vaginal pa përdorur një prezervativ
Mënyra të transmetimit të IST: seks anal pa përdorur një prezervativ
Mënyra të transmetimit të IST: seks oral pa përdorur një prezervativ
Mënyra të transmetimit të IST: ndarje e lodrave të seksit pa përdorur një prezervativ

Transmetim në mënyra të tjera

Mënyra të transmetimit të IST: nënë duke ushqyer me gji foshnjën e saj
Mënyra të transmetimit të IST: ndarja e materialit të injeksionit

Të flasësh me partnerin tuaj dhe mjekun

Nëse ju keni një IST ju mund të infektoni dikë tjetër. Përpiquni të flisni me partnerin tuaj rreth saj dhe inkurajoni atë/atë të shkojë te një mjek.

Flisni me një profesionist shëndeti për këshilla.

Fjalori dhe përkthimet

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma