Sifilizi

Infeksion i shkaktuar nga bakteret. Sifilizi është një infeksion seksualisht i transmetueshëm (IST). Së pari shfaqen plage në organet seksuale, në gojë ose anus, ose midis vitheve. Ajo pasohet nga një shpërthim në lëkurë në pjesën e brendshme të duarve, këmbëve dhe në shpinë. Mjeku mund ta kurojë sifilizin me injeksione antibiotikësh.