Seksi i referohet të gjitha veprimeve që mund t’ju eksitojnë seksualisht. Seksi nuk është vetëm marrëdhënia seksuale. Midis të tjerave, ai përfshin edhe puthjen, përkëdheljen dhe seksin oral. Mund të bëni seks edhe vetëm (ky quhet masturbim).

Seksualiteti është një aspekt qendror i të qënit njerëzor. Është një mënyrë normale dhe pozitive për të shprehur veten. Seksualiteti përfshin jo vetëm seksin, por edhe çështje të tjera si për shembull: kënaqësinë seksuale dhe intimitetin, anatominë dhe bërjen e fëmijëve, si dhe tabuve dhe vlerave mbi orientimin seksual.

Arsye për të bërë seks

Mund të bëni seks për arsye të ndryshme, për shembull, sepse doni:

Mënyra të ndryshme të të bërit seks

Ju mund të bëni seks në shumë mënyra të ndryshme:

Ju mund të bëni me dikë tjetër ose me veten tuaj (masturbimi).

Seksi nuk është vetëm rreth teknikave të duhura. Kushtimi i vëmendjes së ndjenjave dhe dëshirave të njëri-tjetrit, ndarja e intimitetit dhe krijimi i atmosferës së duhur janë gjithashtu të rëndësishme.

Eksperimentoni dhe zbuloni se çfarë ti dhe partneri juaj pëlqeni më shumë. Flisni rreth dëshirave dhe ndjenjave tuaja me partnerin tuaj. Ju gjithashtu mund të eksperimentoni vetë.

Seksi mund të jetë i ndryshëm çdo herë.

Jeta seksuale e njerëzve mund të ndryshojë gjatë jetës së tyre, për shembull sepse trupi i tyre ose dëshira për seks (epshi seksual) ndryshon. Kjo është normale. Disa njerëz nuk bëjnë seks për një periudhë më të shkurtër apo më të gjatë kohore.

Marrëdhënie të ndryshme dhe jetë seksuale

Njerëzit kanë shumë lloje të ndryshme marrëdhëniesh dhe jetë seksuale. Për shembull: disa njerëz bëjnë seks para martesë dhe të tjerë presin deri pas saj. Disa njerëz kanë vetëm një partner, të tjerë kanë disa.

Njerëz të të njëjtit seks gjithashtu mund të bëjnë seks me njëri tjetrin (homoseksualiteti).

Përmbajtje seksuale

Çdo herë që bëni seks ju duhet të jepni pëlqimin tuaj dhe të ndjeheni i gatshëm. Pëlqim do të thotë se të dy njerëzit në një kontakt seksual duhet të bien dakord për të dhe cilido person mund të vendosë në çdo kohë që do të ndalojë.

Mos lejoni askënd t’ju detyrojë të bëni seks.

Fjalori dhe përkthimet

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma