Parapërgatitja

Seksi shpesh fillon nga të përkëdhelurit, të përqafuarit, të puthurit dhe të lëpirët e njëri-tjetrit dhe duke stimuluar zonat erogjene të njëri tjetrit (parapërgatitja). Kur të dy partnerët janë eksituar, ata mund të duan të kryejnë marrëdhënie seksuale.

Shembull parapërgatitje 1: një grua duke përkëdhelur një burrë
Shembull parapërgatitje 2: një burrë dhe një grua duke u përqafuar
Shembull parapërgatitje 3: një burrë dhe një grua duke u puthur
Shembull parapërgatitje 4: burrë duke lëpirë gjoksin e një gruaje

Seksi vaginal

Seksi vaginal (marrëdhënia seksuale vaginale) është seks me penetrimvaginës së gruas me një penis të forcuar.

Ju mund të bëni seks vaginal në mënyra të ndryshme:

  • Pozicionet ndryshojnë: Ju mund të bëni seks shtrirë, ulur, në këmbë ose galiç. Për shembull, burri mund të jetë mbi gruan, gruan mbi burrin ose burri mbrapa gruas.
  • Lëvizjet ndryshojnë në shpejtësi, ritëm dhe intensitet.

Ju gjithashtu mund të bëni seks vaginal duke përdorur objekte, si një dildo ose një vibrator (lojëra seksi).

Një burrë dhe një grua duke kryer marrëdhënie seksuale.

Një grua mund të mbesë shtatzënë nëpërmjet seksit vaginal nëse ajo dhe partneri i saj nuk përdorin një prezervativ ose të tjera metoda të kontracepsionit.

Ju mund të infektoni partnerin tuaj me një IST nëpërmjet seksit vaginal. Një prezervativ ul rrezikun e marrjes së IST-ve.

Seksi oral

Seks oral do të thotë stimulimi i zonave erogjene në trupin e partnerit tuaj me gojën, buzët dhe gjuhën tuaj.

  • Seks oral me një grua: partneri lëpin, thith, nduk ose kafshon lehtë organet seksuale të gruas. Klitori, veçanërisht, është shumë i ndjeshëm.
  • Seks oral me një burrë: partneri përdor gojën, gjuhën dhe buzët për të stimuluar penisin e burrit dhe skrotumin.

Ju gjithashtu mund të stimuloni thithat e partnerit tuaj ose anusin me gjuhën tuaj.

Një burrë duke i bërë një gruaje seks oral
Një grua duke i bërë një burri seks oral

Ka një rrezik të ulët të infektoni partnerin tuaj me një IST ose të merrni një IST nga ai/ajo, nëpërmjet seksit oral.

  • Mos bëni seks oral kur ju keni flluska, puçrra ose të çara brenda ose përreth gojës tuaj.
  • Shmangni të merrni në gojën tuaj rrjedhje vaginale, gjak ose spermë dhe mos i gëlltisni.
  • Për të mbrojtur veten tuaj akoma më mirë, ju mund të prisni hapur një prezervativ dhe ta vendosni atë mbi organet seksuale.

Seksi anal

Seksi anal (marrëdhënia seksuale anale) është seks me penetrim të anusit të dikujt me një penis të forcuar. Një burrë ose grua gjithashtu mund të penetrojnë anusin me gishtin e tij/e saj ose ta përkëdhelë atë.

Ju mund të infektoni partnerin tuaj me një IST nëpërmjet seksit anal:

  • Përdorni një prezervativ. Përdorni një prezervativ të ri nëse doni të bëni seks vaginal ose seks oral po ashtu.
  • Përdorni shumë lubrifikues. Përdorni një lubrifikues me bazë uji ose silikon. Mos përdorni vaj ose krem, pasi prezervativi mund të griset.
2 burra duke bërë seks anal

Masturbimi

Masturbim do të thotë t’i jepni vetes kënaqësi seksuale duke stimuluar vetë trupin tuaj, veçanërisht vaginën, klitorin, penisin, thithat ose anusin, me duart tuaja ose lodra seksi. Partnerët gjithashtu mund të masturbojnë njëri-tjetrin.

Të flasësh me partnerin tuaj

Ju mund të bëni seks në mënyra të ndryshme. Jo gjithkush do seksin në të njëjtën mënyrë. Flisni me partnerin tuaj për të dhe arrini në një marrëveshje.

Çift duke folur në shtrat
Përkthejeni këtë tekst në
Mbyll

Fjalori dhe përkthimet

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma