Ulur ose shtrirë

Ju mund të uleni ose shtriheni për të ushqyer me gji.

Ushqyerja me gji shembull 1: nëna është ulur dhe foshnja është shtrirë në krahun e saj.
Ushqyerja me gji shembull 2: nëna është ulur dhe foshnja është shtrirë pranë saj.
Ushqyerja me gji shembull 3: nëna dhe foshnja janë shtrirë.

Si të ushqesh me gji

Ushqeni me gji foshnjën tuaj si vijon:

 • Vendosni barkun e foshnjës përkundrejt tuajit:
 • Sillni foshnjën me hundën e tij në lartësinë e thithit tuaj.
 • Foshnja hap gojën e tij dhe lëpin thithin.
 • Thithit dhe një pjesë e madhe e aureolës janë në gojën e foshnjës.
 • Buzët e foshnjës janë përdredhur jashtë. Foshnja thith.

Shenja se foshnja juaj është i uritur

Në fillim, shumica e foshnjave ushqehen rreth çdo 2 orë, pastaj rreth çdo 4 orë. Megjithatë, çdo foshnjë është i ndryshëm. Ushqeni foshnjën kur ai kërkon për të.

Nëse foshnja juaj është i uritur, ai mund t'ju japë 1 ose më shumë të sinjaleve të mëposhtme:

 • Ai lëviz krahët e tij;
 • Ai lëviz gojën e tij dhe gjuhën;
 • Ai lëpin ose thith duart e tij;
 • Ai është i shqetësuar;
 • Ai qan.

Qumështi i gjirit i shëndetshëm

Për të prodhuar qumësht gjiri të shëndetshëm për foshnjën tuaj:

 • Mos pini duhan
 • Mos pini alkool;
 • Mos merrni droga;
 • Mos merrni ilaçe pa konsultuar një mjek.
 • Nëse keni HIV, ju s'mund të ushqeni me gji foshnjën tuaj.

Nëse ju nuk mund të ushqeni me gji, ka mënyra të tjera për t'u lidhur me foshnjën tuaj.

Përkthejeni këtë tekst në
Mbyll

Fjalori dhe përkthimet

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma