Marrëdhënia nënë-fëmijë

Marrëdhënia midis nënës dhe fëmijës rritet natyrisht gjatë shtatzënisë.

Nëna dhe foshnja reagojnë spontanisht ndaj sinjaleve të njëra-tjetrës. Çdo ditë nëna kupton më mirë çfarë i nevojitet foshnjës. Për shembull: pse foshnja qan ose kur foshnja është e uritur.

Ushqyerja me gji ndihmon të forcohen lidhjet midis nënës dhe foshnjës. Megjithatë, nënat të cilat nuk ushqejnë me gji gjithashtu lidhen natyrisht shumë lehtë me foshnjën e tyre.

Marrëdhënia baba-fëmijë

Për baballarët, mund të jetë më e vështirë për të krijuar një lidhje të tillë të fortë. Por baballarët, gjithashtu, mund të forcojnë marrëdhënien e tyre me fëmijën e tyre. Për shembull, ata mund:

Këto momente të afërsisë janë të rëndësishme për babanë dhe fëmijën. Kjo gjithashtu do të thotë se nëna mund të çlodhet herë pas here.

Të folurit

Të bëhesh një prind është një proces i të mësuarit. Flisni me familjen tuaj, miqtë, të afërm të tjerë dhe mjekun tuaj ose maminë. Ata mund t’ju ndihmojnë dhe të japin këshilla. Gjithashtu flisni me partnerin tuaj rreth asaj që të dy ju keni nevojë dhe doni.

Përkthejeni këtë tekst në
Mbyll

Fjalori dhe përkthimet

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma