Një infeksion vaginal është një infeksion i vaginës me simptoma të ngjashme me një IST. Nuk është një IST. Ju shpesh nuk merrni infeksion nga seksi.

Infeksioni është shkaktuar nga një kërpudhë (kandida) ose nga baktere (vaginoza bakteriale).

Ju mund të parandaloni shumicën e infeksioneve vaginale nëse ju kujdeseni për vaginën tuaj.
Antibiotikët dhe stresi mund të shkaktojë gjithashtu infeksione vaginale. Merrni antibiotikë vetëm kur është e nevojshme.

Ju mund të keni një infeksion vaginal nëse ju keni një ose më shumë të simptomave të mëposhtme:

Nëse mendoni se keni një infeksion vaginal, flisni me një mjek. Një infeksion vaginal mund të trajtohet lehtësisht. Mjeku ju jep juve një recetë për një ilaç ose krem.

Pyesni një mjek për këshillë nëse partneri juaj nevojitet të testohet dhe trajtohet gjithashtu.

Grua duke folur me një mjek
Përkthejeni këtë tekst në
Mbyll

Fjalori dhe përkthimet

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma