Lindje natyrale

Në rastin e një lindjeje natyrale shenjat e lindjes në proces janë:

  • Ju humbisni pak gjak;
  • Ju humbisni një tapë mukoze;
  • Ju çahen ujërat (lëngu amniotik po largohet nga trupi juaj);
  • Keni kontraktime të rregullta gjatë një periudhe prej 1 ore, me 5 deri në 10 minuta midis kontraktimeve;
  • Ndjeni se foshnja juaj lëviz më pak.

Kontaktoni mjekun tuaj, gjinekologun ose maminë ose shkoni në spital kur keni një ose më shumë nga këto shenja.

Shenjë e lindjes në proces: humbja e një sasie të vogël gjaku
Shenjë e lindjes në proces: humbja e një tape mukoze
Shenjë e lindjes në proces: çarja e ujërave
Shenjë e lindjes në proces: të pasurit e kontraktimeve të rregullta gjatë një periudhe prej 1 ore, me 5 deri në 10 minuta midis kontraktimeve

Lindje kirurgjikale: operacioni cezarian

Në rastin e një lindjeje kirurgjikale të planifikuar (operacion cezarian): mjeku vendos ditën në të cilën do lindni.

Mjeku duke kryer një operacion cezarian
Përkthejeni këtë tekst në
Mbyll

Fjalori dhe përkthimet

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma