Në një marrëdhënie me partnerë të shumtë, një prej partnerëve është shpesh në një marrëdhënie të qëndrueshme ose të dy kanë marrëdhënie me njerëz të tjerë. Marrëdhënia me partnerë të tjerë është shpesh për seksin (kontakt i rastësishëm seksual).

Nëse ju keni kontakte të pambrojtura seksuale me partnerë të ndryshëm, ju mund të kaloni një rrezik më të lartë të ISTve. Përdorni një prezervativ për të mbrojtur veten tuaj, partnerin tuaj dhe njerëzit e tjerë.

Pas disa kohësh, një marrëdhënie me partnerë të shumtë mund të bëhet shumë e vështirë, për shembull të xhelozisë.

Në Evropë ndalohet me ligj të jesh i martuar me më shumë se 1 person në të njëjtën kohë.

Përkthejeni këtë tekst në
Mbyll

Fjalori dhe përkthimet

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma