Kur jeni xheloz në marrëdhënien tuaj, ju ndoshta jeni i trembur se mund të humbisni partnerin tuaj ose vëmendjen e tij/të saj. Ju mund të ndjeheni i pasigurt.

Partneri juaj mundet gjithashtu të ndihet xheloz.

Ndjenjat e xhelozisë janë normale. Nëse xhelozia bëhet shumë e fortë, mund të bëhet një problem për ju ose partnerin tuaj. As ju as partneri juaj s'keni pse të ndiheni xheloz për të provuar që dashuroni njëri-tjetrin.

Nëse ju ose partneri juaj reagoni në një formë xhelozie, përpiquni të kuptoni çfarë shkaktoi xhelozinë. Flisni me partnerin tuaj rreth efektit të xhelozisë te të dy ju dhe rreth pritshmërive tuaja dhe kufijve.

Përkthejeni këtë tekst në
Mbyll

Fjalori dhe përkthimet

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma