Sperma prodhohet kështu:

Burrë duke qëndruar në këmbë. Fokusi është te penisi i erektuar.
Pamja e brendshme e penisit: 1. testikujt, 2. epididimet, 3. kanalet e spermës, 4. fshikëzat seminale, 5. prostata, 6. uretra

Kur është pjellor një burrë?

Burri prodhon spermë për herë të parë gjatë pubertetit. Në përgjithësi, një burrë bëhet pjellor nga mosha 12 deri në 15 vjeç. Atëherë ai mund të bëjë fëmijë. Edhe nëse është duke kryer marrëdhënie seksuale për herë të parë.

Burri prodhon spermatozoide gjatë gjithë jetës së tij. Shpesh, ai mund të bëjë fëmijë gjatë gjithë jetës së tij.

Kontracepsioni: tërheqja dhe sterilizimi

Një grua mund të mbetet shtatzënë vetëm nëse spermatozoidet futen në mitrën e gruas nëpërmjet vaginës së saj, gjatë ditëve pjellore të saj.

Para se të ejakulojë, burrit mund t’i dalë pak lëng që mund të përmbajë spermatozoide. Tërheqja e penisit para ejakulacionit nuk është një metodë kontracepsioni e sigurt.

Një burrë që i është nënshtruar sterilizimit prodhon spermë pa spermatozoide. Ai mund të kryejë marrëdhënie seksuale normalisht.

Përkthejeni këtë tekst në
Mbyll

Fjalori dhe përkthimet

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma