Nëse nuk e planifikuat të ngelnit shtatzënë, ju keni 3 alternativa. Jeni e lirë të zgjidhni të:

  1. Vazhdoni shtatzëninë dhe të mban foshnjën;
  2. Vazhdoni shtatzëninë dhe ta jepni foshnjën për adoptim.

    Në disa vende gratë mund të lindin foshnjën e tyre në spital pa u dashur të japin emrin e tyre ose pa u dashur që spitali ta bëjë të njohur emrin e nënës. Pas lindjes, nëna le spitalin. Foshnja vendoset për adoptim pas një farë kohe.;
  3. Jepini fund shtatzënisë me një abortim. Abortimi është i mundur deri në 12 javë të shtatzënisë.

Për të parandaluar një shtatzëni të paplanifikuar, ju mund të përdorni kontracepsion.

Përkthejeni këtë tekst në
Mbyll

Fjalori dhe përkthimet

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma