Një dështim është një lindje gjatë shtatzënisë së hershme kur fetusi nuk është zhvilluar mirë mjaftueshëm për të jetuar jashtë mitrës së nënës.

Simptoma dështimi të hershëm

Simptomat e një dështimi të hershëm janë të ngjashme me ato të një cikli menstrual të rëndë:

Nëse ju keni këto simptoma, kontaktoni një mjek ose gjinekolog.

Simptoma e një dështimi të hershëm: humbje gjaku nëpërmjet vaginës.
Simptoma e një dështimi të hershëm: spazma ose dhimbje në bark.
Shkoni te një mjek se gjinekolog, nëse ju keni këto simptoma.

Arsye për dështim

Mund të ketë shumë arsye për një dështim. Më shpesh fetusi ka një defekt dhe nuk mund të zhvillohet mirë. Mund të jetë gjithashtu rezultat i, për shembull, një infeksioni, një çrregullim hormonal ose implantim i dobët në mitër. Shpesh është e paqartë çfarë e shkakton një dështim. Zakonisht një dështim nuk ka asnjë ndikim në një shtatzëni të ardhshme.

Një dështim nuk është gabim i nënës. Aktivitetet normale fizike, si ecja ose çiklizmi, nuk janë kurrë shkaku i një dështimi.

Seksi gjatë shtatzënisë nuk është i dëmshëm për fetusin, veç nëse mjeku ju këshillon të mos bëni seks.

Hidhërim

Një grua shtatzënë dhe partneri i saj mund të lidhen shumë shpejt me foshnjën e pa lindur. Kur fetusi vdes, kjo mund të shkaktojë pikëllim të thellë.

Të dy partnerët kanë të drejtë për hidhërimin e tyre. Ata duhet të përballen me humbjen dhe të gjejnë një vend për të në jetët e tyre.

Fjalori dhe përkthimet

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma