Sipas ligjit në Evropë njerëzit mund të zgjedhin lirisht partnerin e tyre.

Njerëzit zgjedhin një partner bazuar në kritere të caktuara. Shpesh njerëzit nuk janë të vetëdijshëm që ata po i përdorin këto kritere. Disa njerëz janë të vetëdijshëm për to dhe duan veç një partner që i plotëson ato kritere. Për shembull:

  • origjina;
  • personaliteti;
  • inteligjenca;
  • humori;
  • situata financiare;
  • paraqitja;

Të dy burrat dhe gratë mund të marrin iniciativën për të filluar një marrëdhënie.

Ndonjëherë prindërit ose pjesëtarë të tjerë të familjes zgjedhin personin që fëmija i tyre do të martohet. Kjo quhet një martesë e ujdisur. Të rinjtë shpesh mund të vendosin nëse duan të martohen ose jo, por ky nuk është gjithmonë rasti. Një martesë e detyruar ndalohet me ligj.

Përkthejeni këtë tekst në
Mbyll

Fjalori dhe përkthimet

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma