Simptomat e HIV të pa mjekuar

Dikush me HIV që nuk merr trajtim mund të ketë simptomat e mëposhtme:

  • Java e parë: ai/ajo mund të kenë simptoma që i ngjajnë gripit, një skuqje të lëkurës ose nyje limfatike të fryra.
  • Pastaj vijon një periudhë pa simptoma.
  • Pas disa kohësh (kjo mund të jetë 2 vjet ose më shumë) ai/ajo mund të kenë ankesa të reja dhe/ose simptoma të reja të ndryshme.
  • HIV sulmon sistemin imunitar. Pa trajtim dikush me HIV do të marrë SIDA pas disa vitesh. Sistemi imunitar i trupit është kaq i dobët sa ai/ajo do të jetë i prirur ndaj shumë infeksioneve të tjera. Këto infeksione mund të çojnë në vdekje.

Të jetosh me HIV kur trajtohesh

Sa më shpejt një person HIV-pozitiv trajtohet, aq më pak serioze janë pasojat e HIV në të tijin/të sajin shëndet. Ai/ajo mund të bëjë një jetë normale dhe madje të jetojë aq gjatë sa dikush pa HIV.

Nëse dikush me HIV trajtohet, nuk ka pothuajse asnjë rrezik që ai/ajo do të infektojë dikë nëpërmjet seksit të pambrojtur.

Testimi për HIV

Testoni veten tuaj nëse mendoni se mund të keni HIV. Pyesni një mjek për ndihmë.

Përkthejeni këtë tekst në
Mbyll

Fjalori dhe përkthimet

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma