Një grua mund të ngelë shtatzënë nëse ajo ka përjetuar ovulacion për herë të parë (ciklii saj i parë). Kjo do të thotë një grua është pjellore dhe mund të ngelë shtatzënë para ciklit menstrualtë parë të saj.

Pas ovulacionit të saj të parë, një grua është pjellore për rreth 6 ditë çdo muaj. Nëse një grua kryen marrëdhënie seksuale gjatë këtyre ditëve, ajo mund të ngelë shtatzënë, edhe nëse bën seks për herë të parë.

Një burrë është pjellor kur ai ka një ejakulacion për herë të parë. Ai prodhon spermë për herë të parë gjatë pubertetit. Edhe nëse ai po bën seks për herë të parë, një burrë mund të lërë një grua shtatzënë.

Nëse nuk keni dëshirë për të bërë fëmijë përdorni kontracepsion.

Përkthejeni këtë tekst në
Mbyll

Fjalori dhe përkthimet

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma