Seksi dhe alkooli

Nëse ju pini alkool, ju mund të ndjeni më shumë të bëni seks dhe ndjeni më pak kufizime.

Të pini para se të bëni seks gjithashtu ka efekte negative. Sa më shumë të pini, më të fortë efektet:

  • Ju mendoni më pak për rrezikun e marrjes së IST-ve, HIV ose një shtatzënie të paplanifikuar. Ju mund të bëni seks të pa mbrojtur. Përdorni një prezervativ gjatë seksit.
  • Jeni më pak në kontroll dhe mund të përjetoni gjëra që mund të mos doni ose të bini dakord.
  • Ju duhet më shumë kohë të arrini një orgazëm dhe orgazma është më pak e fuqishme.
  • Dëshira seksuale e juaja dhe eksitimi gjithashtu mund të zvogëlohen. Kjo është shpesh kështu për gratë.
  • Është më e vështirë për një burrë të arrijë një ereksion. Ndonjëherë ai nuk mund ta arrijë një fare.
Mos harroni të përdorni një prezervativ gjatë marrëdhënies seksuale.

Seksi dhe drogat

të marrësh droga influencon përvojën tuaj seksuale gjithashtu.

Kur ju ndani materialin e injeksionit ju mund të infektoheni me HIV. Gjithmonë përdorni materialin tuaj. Mos e ndani atë me njerëz të tjerë.

Mos ndanin material injeksioni të përdorur.

Alkooli, drogat dhe pjelloria

Nëse ju merrni droga ose alkool rregullisht dhe për një kohë të gjatë, ju mund të bëheni më pak pjellor.

Përkthejeni këtë tekst në
Mbyll

Fjalori dhe përkthimet

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma