Nëse cikli menstrual i juaji është vonuar, ju mund të jeni shtatzënë. Mund të bëni një test shtatzënie për të parë nëse jeni shtatzënë. Ka 2 lloje teste të shtatzënisë:

Test urine

Mund të blini një test shtatzënie në supermarket, dyqan ilaçesh ose farmaci. Ky lloj testi i shtatzënisë është një test urine. Për një rezultat të saktë, bëni testin kur cikli juaj menstrual tashmë është disa ditë me vonesë.

Bëni testin në mënyrën e mëposhtme:

  • Vendoseni testin në urinën tuaj.
  • Vendoseni testin poshtë horizontalisht.
  • Prisni rreth 5 minuta për të parë rezultatin në ekranin e testit.
  • Nëse testi është pozitiv, shkoni te një mjek. Ai/ajo do konfirmojë shtatzëninë tuaj me një test gjaku.
Test urine
Grua ulur në tualet dhe duke mbajtur një krah midis këmbëve të saj. Fokusi është krahun midis këmbëve të saj.
Ju mund të urinoni direkt në filtrin e testit të shtatzënisë.
Ose mund të mbani filtrin e testit të shtatzënisë në një enë të pastër me pak nga urina juaj.
Vendoseni testin poshtë horizontalisht.
Prisni rreth 5 minuta për të parë rezultatin në ekranin e testit. Ju jeni shtatzënë vetëm nëse një shenjë shfaqet në të dy dritaret e testit.

Test gjaku

Fillimisht mund të bëni një test urine ose ju menjëherë shkoni te një mjek për një test gjaku. Mjeku bën një test për të konfirmuar shtatzëninë. Ai/ajo ju marrin pak gjak dhe e dërgojnë në një laborator kërkimesh.

Ju e merrni rezultatin ditën tjetër.

Mjeku duke marrë një kampion gjaku nga një grua.

Simptoma të shtatzënisë

Disa gra do të provojnë të parat simptoma të shtatzënisë herët në shtatzëninë e tyre.

Përkthejeni këtë tekst në
Mbyll

Fjalori dhe përkthimet

Keni nevojë për ndihmë? Gjeni një profesionist të shëndetësisë.

Ndihma